ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ!
Τυροπιτακια και πάρτι γενεθλίων είναι δυο λέξεις που πάνε πακέτο, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα! Για το λόγο αυτό σήμερα θα σας δώσουμε μια συνταγή για τα πιο αφράτα τυροπιτάκια που φτιάξατε ποτέ!
Όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, η μια δόση βγάζει 40 μέτρια τυροπιτάκια και νομίζουμε πως θα καλύψει τις ανάγκες σας για ένα πάρτι με αρκετούς καλεσμένους.
Τα τυροπιτάκια αυτά παραμένουν αφράτα και νόστιμα ακόμη και αν δεν καταναλωθούν την ίδια ημέρα και είναι η τέλεια λύση για πάρτι και γιορτές. Εμείς πάντως θα σας προτείναμε να τα βάλετε για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων πριν τα σερβίρετε.

Συνταγη για τυροπιτακια

τυροπιτακια 1ΥΛΙΚΑ (για 40 τυροπιτάκια)

Για τη ζύμη

  •  300 ml. σπορέλαιο
  • 300 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1κ.γ. ζάχαρη
  • 2 σακουλάκια ξηρή μαγιά 
  • 1 κιλό αλεύρι

Για τη γέμιση

  • 800 gr.τυρί φέτα
  • 3 αυγά

Για την επάλειψη

  • 1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι  να κάψει (όχι όμως και να βράσει) και ρίξτε το σε μια λεκάνη. Ρίξτε στη λεκάνη και το λάδι, το αλάτι , τη ζάχαρη και ανακατέψτε το μείγμα.
  • Προσθέστε τα 2 αυγά και ανακατέψτε τα καλά.
  • Πρόσθέστε και τη μαγιά και ανακατέψτε.
  • Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη που όμως δεν κολλάει στα χέρια.
  • Σκεπάστε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου.
  • Όση ώρα περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη, ετοιμάστε τη γέμιση: Τρίψτε το τυρί, προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε.
  • Όταν η ζύμη είναι έτοιμη χωρίστε τη σε 5 ίσα μέρη. Ανοίξτε κάθε μέρος σε φύλλο και κόψτε κάθε φύλλο σε 8 κομμάτια (κοιτάξτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν).
  • Προσθέστε τη γέμιση και τυλίξτε τα τυροπιτάκια.
τυροπιτακια 3
τυροπιτακια 4
τυροπιτακια 5
  • Βάλτε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί και αφήστε τα και πάλι μισή ώρα να φουσκώσουν.
τυροπιτακια 6
  • Χτυπήστε καλά το αυγό και με ένα πινέλο αλείψτε τα τυροπιτακια.
  • Ψήστε στους 200 βαθμούς 20 λεπτά με μισή ώρα (μέχρι να ροδίσουν).  
τυροπιτακια 2
από:genethlia.gr
!